Vepřová pečeně se smetanou

 

Ingredience :

 

3/4 až 1 kg vepřového libového masa z kýty ( bez sádla )

sůl

pepř

1 větší cibule

1, 5 lžíce másla ( 5 dkg )

4 lžíce bílého vína

vývar z kostí

1/8 I kyselé smetany na šlehání

 

 

Návod k přípravě :

 

Maso osolíme, opepříme, po celém povrchu obložíme cibulí nakrájenou na kroužky, vtěsnáme je do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a uložíme do chladu přes noc uležet. Druhý den maso nejdříve po celém povrchu rychle opečeme, přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme téměř doměka. Pak povrch masa potřeme hustou smetanou, zbytek smetany dáme do šťávy a maso dopečeme. Na pečeni se utvoří pěkná kúrka. Šťávu necedíme.

Přílohy : Jemný knedlík, noky nebo rýže 

TOPlist

Anketa

Jaké je Vaše oblíbené jídlo ?

Gulášek (987)

Celkový počet hlasů: 5000

TAGY

Online kuchařka, recepty, rychlé recepty, horoskopy, levné recepty, vaření, věštění z karet, vaříme, drby, česká jídla, slovenská jídla, zprávy, vánoční recepty, recepty na velikonoční jídla, recept na dobrou omáčku, recept na dobrou polévku, sváteční, novinky, recepty na silvestra, české speciality, slovenské speciality, kosmetika, dezerty, vánoční cukroví, kadeřník, svíčková na smetaně, gelové nehty, domácí guláš, hovězí, vepřová, kuřecí, dovolená, vegetariánské recepty, jídla, cestování, modeling, casting, seznamka, společníci, diety, dieta, vaříme, jak vařit, recepty z vepřového masa, vepřové řízky, jídlo, recept krkovička, česká a slovenská jídla

 

 

Tato stránka je optimalizovaná pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače v ČR i zahraničí a je zaregistrovaná ve stovkách internetových katalozích!


Tato stránka je velmi kvalitně optimalizována pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače - servery , které se nacházejí v ČR a zahraničí. Jde např. o vyhledávače Google.com, Centrum.cz, Atlas.cz, Jyxo.cz, Yahoo.com,Seznam.cz a mnoho dalších.