Krémová bramborová polévka

 

 

Ingredience :

 

4 větší brambory

1/2 lžíce másla

šálek mléka

1 - 2 žloutky

sůl

petrželová nať

 

 

Návod k přípravě :

 

Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme je v osolené vodě doměka a odvar zcedíme do jiné nádoby. Brambory rozmělníme jako na kaši, přidáme máslo, polovinu mléka, odvar z brambor a polévku zahřejeme k bodu varu. Pak ji odstavíme z ohně a přilijeme zbytek mléka s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Jsou-li brambory naklíčené, pak odvar z nich vylijeme a brambory rozředíme buď procezeným odvarem ze strouhané zeleniny, nebo bujónem z kostky masoxu. K polévce podáváme topinky z bílého chleba.

Obměna : Přidáme-li místo petrželové natě pažitku, získáme polévku pažitkovou.
 

TOPlist

Anketa

Jaké je Vaše oblíbené jídlo ?

Gulášek (988)

Celkový počet hlasů: 5003

TAGY

Online kuchařka, recepty, rychlé recepty, horoskopy, levné recepty, vaření, věštění z karet, vaříme, drby, česká jídla, slovenská jídla, zprávy, vánoční recepty, recepty na velikonoční jídla, recept na dobrou omáčku, recept na dobrou polévku, sváteční, novinky, recepty na silvestra, české speciality, slovenské speciality, kosmetika, dezerty, vánoční cukroví, kadeřník, svíčková na smetaně, gelové nehty, domácí guláš, hovězí, vepřová, kuřecí, dovolená, vegetariánské recepty, jídla, cestování, modeling, casting, seznamka, společníci, diety, dieta, vaříme, jak vařit, Polévky, česká a slovenská jídla, české a slovenské pochoutky, recept česnečka, vaříme rychle a levně, veření je zábava

 

 

Tato stránka je optimalizovaná pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače v ČR i zahraničí a je zaregistrovaná ve stovkách internetových katalozích!


Tato stránka je velmi kvalitně optimalizována pro veškeré moderní fulltextové vyhledávače - servery , které se nacházejí v ČR a zahraničí. Jde např. o vyhledávače Google.com, Centrum.cz, Atlas.cz, Jyxo.cz, Yahoo.com,Seznam.cz a mnoho dalších.